Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 18:52
ΑΑΔΕ

Παράταση στις προθεσμίες δήλωσης εκμισθωτών ακινήτων

Παράταση στις προθεσμίες δήλωσης εκμισθωτών ακινήτων

Έως τις 31 Ιανουαρίου παρατείνει η προθεσμία δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων, όπως ανακοίνωση ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία παρατείται:

  • για την υποβολή των «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αρχικών ή τροποποιητικών, για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Η παράταση αυτή καταλαμβάνει και τις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».
  • για την υποβολή δήλωσης λύσης της μίσθωσης, σε περίπτωση που αυτή έχει λυθεί μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι αν δεν δηλωθεί η λύση μέχρι την ως άνω προθεσμία, η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Με την ίδια απόφαση, παράλληλα, παρατείνεται ώς τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης Covid και της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, μηνών Μαρτίου έως Αυγούστου 2020, για τους εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση για διόρθωση λαθών ή παραλείψεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News