Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 13:41
Ρ. ΛΑΜΠΙΡΗΣ

ΤΑΙΠΕΔ: Προς έσοδα 1,8 δισ. ευρώ το 2021

Αισιόδοξος ο επικεφαλής του Ταμείου

ΤΑΙΠΕΔ: Προς έσοδα 1,8 δισ. ευρώ το 2021

Την πρόοδο στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας, παρά τις δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης, περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, στο περιθώριο της 31ης ετήσιας ελληνικής οικονομικής διάσκεψης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπίρης διαβεβαίωσε ότι οι προκλήσεις της πανδημίας «δεν μας εμπόδισαν να παραμείνουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην αποστολή μας, δηλαδή να επικεντρωθούμε στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας». 

Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι οι επιτυχίες στην προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών τα τελευταία χρόνια, έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε κάποιο βαθμό την έκταση του αντίκτυπου της Covid-19.

Προς έσοδα 1,8 δισ. ευρώ το 2021

Κατά τον ίδιο, το 2020 υπήρξε μια παραγωγική χρονιά για μια σειρά έργων, κάτι το οποίο θέτει τις βάσεις για το 2021, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά, ο κ. Λαμπίρης παρέπεμψε:

– στην έναρξη τριών διαγωνισμών για ισάριθμα περιφερειακά λιμάνια

– στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας και στην είσοδο στη Β’ Φάση των δεσμευτικών προσφορών

– στην έναρξη του διαγωνισμού για την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στη Νέα Καβάλα

Ταυτόχρονα, μόλις πριν από δύο ημέρες ξεκίνησε και η διαγωνιστική διαδικασία για τα μεταλλευτικά περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η πρόσληψη συμβούλων για τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού.

Διεθνές ενδιαφέρον

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, υπό αυτό το πρίσμα, επανέλαβε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν έχει υποχωρήσει, κάτι που συνιστά αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. 

Το διεθνές ενδιαφέρον για περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, όπως διευκρίνισε, έχει προέλθει από Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ασιάτες επενδυτές. Ιδιαίτερα στα περιφερειακά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας καταγράφεται έντονα και το αμερικανικό στοιχείο.

Ειδική μνεία έκανε και στον κλάδο του real estate, όπου είναι σε εξέλιξη ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για επτά ακίνητα. Έργο ορόσημο, τέλος, αποτελεί κι αυτό της ανάπτυξη της παλαιάς αμερικανικής βάσης στις Γούρνες της Κρήτης, όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί και καζίνο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News