Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 22:49
ΒUSINESS & FINANCE

LVMH: Κλείνει προσωρινά τα 124 καταστήματά της στην Ρωσία

LVMH: Κλείνει προσωρινά τα 124 καταστήματά της στην Ρωσία

Ο υπ’ αριθμόν 1 όμιλος ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, ο γαλλικός LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy) θα κλείσει «προσωρινά» από την Κυριακή τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία «δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην περιοχή», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση του ομίλου του Μπερνάρ Αρνό, που έχει 3.500 συνεργάτες στη χώρα, ακολουθεί εκείνη των οίκων ειδών πολυτελείας Hermès και Chanel που ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας ότι κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

H Hermès International έγινε ο πρώτος όμιλος πολυτελών ειδών που έκλεισε προσωρινά τα καταστήματά του στην Ρωσία αναστέλοντας ταυτόχρονα όλες τις δραστηριότητές του στην χώρα. 

Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι καταναλωτές δαπανούν 9 δισ.δολάρια ετησίως σε πολυτελή προϊόντα και εκπροσωπούν περίπου το 3% των συνολικών εσόδων στον χώρο πολυτελών ειδών, σύμφωνα με στοιχεία της Jefferies Group LLCs, παρότι το ήμισυ αυτών των δαπανών λαμβάνουν χώρα σε καταστήματα εκτός Ρωσίας. Συγκριτικά πάντως, οι Αμερικανοί καταναλωτές δαπανούν επτά φορές περισσότερα χρήματα σε πολυτελή αγαθά. 

Και άλλοι όμιλοι λιανικής έχουν προβεί σε αντίστοιχες αποφάσεις. Η αλυσίδα H&M και η Ikea ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες την προσωρινή αναστολή των πωλήσεών τους στην Ρωσία, ενώ η Apple γνωστοποίησε ότι σταματά τις πωλήσεις της εκδηλώνοντας τη βαθιά ανησυχία της για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

 

Πηγή: AFP

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία: Μαζικό κύμα φυγής – Ποιές επιχειρήσεις της Δύσης αποχωρούν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News