Business & Finance Πέμπτη 24/02/2022, 21:17
ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Ποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί παραιτήθηκαν από δ.σ. ρωσικών επιχειρήσεων

Ποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί παραιτήθηκαν από δ.σ. ρωσικών επιχειρήσεων

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αποφάσισε σήμερα να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρίας Delimobil.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ρωσική εταιρία του τομέα «car sharing», με ενοικίαση αυτοκινήτων για κάλυψη μικρών διαδρομών.

Πρόκειται για επιχείρηση που ίδρυσε ο Ιταλός επιχειρηματίας Βιντσέντσο Τράνι, πρόεδρος του ίταλο-ρωσικού εμπορικού επιμελητηρίου. Ο Ρέντσι έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο Eσκο Άχο, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας παραιτήθηκε από το δ.σ. της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, της Sberbank, όπου υπηρετεί τα τελευταία έξι χρόνια ως ανεξάρτητος διευθυντής και μέλος του εποπτικού συμβουλίου. Οπως ανέφερε, πρόκειται για προσωπική του απόφαση που δεν έχει καμία σχέση με την ίδια την τράπεζα.

Επίσης, ο Κρίστιαν Κέρν, πρώην Καγκελάριος της Αυστρία, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από δ.σ. της Russian Railways. 

Αντίθετα, ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος βρίσκεται στο δ.σ. της Rosneft και είναι πρόεδρος της επιτροπής μετοχών στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του Nord Stream 2 και η οποία είναι μεταξύ αυτών που επιβλήθηκαν κυρώσεις, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επιδεινωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας. «Ο πόλεμος θα πρέπει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», έγραψε στο λογαριασμό του στο LinkedIn.

Ο 77χρονος πολιτικός δέχθηκε φωνές από Γερμανούς πολιτικούς να παραιτηθεί από τους ρόλους του, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής. O ίδιος είπε ότι έγιναν πολλά λάθη στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης και από τις δύο πλευρές και ενώ συμφώνησε με την επιβολή κυρώσεων, τόνισε ότι οι πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας δεν θα πρέπει να σπάσουν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News