Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 15:48
ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Virgin Galactic

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Virgin Galactic

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η μετοχή της Virgin Galactic, καθώς η τουριστική διαστημική εταιρεία διέκοψε τις εν εξελίξει δοκιμές, μετά από μία αποτυχημένη πτήση πυραύλου το Σάββατο.

«Η πτήση δεν έφθασε στο διάστημα, όπως προγραμματίζαμε. Μετά την απελευθέρωση από το κύριος σκάφος, χάθηκε η σύνδεση με τον διαστημικό πύραυλο. Οι πιλότοι μας επέστρεψαν και προσγειώθηκαν με ασφάλεια» γνωστοποίησε η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της. 

Πλέον η Virgin Galactic αναμένεται να επαναλάβει την πτήση, αφού πρώτα αποτιμήσει και εξετάσει τα διαθέσιμα δεδομένα από την αποτυχημένη προσπάθεια του Σαββάτου. Όμως, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις.

Υπό αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της εταιρείας στην pre-market της Wall Street υποχωρεί σήμερα κατά 18%, διολισθαίνοντας στα 26 δολάρια ανά μετοχή από 32 δολάρια ανά μετοχή την Παρασκευή. 

Η αποτυχημένη πτήση του Σαββάτου ήταν μία από τις τρεις τελευταίες διαστημικές δοκιμές της εταιρείας, η οποία έχει θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματός της εντός του α’ τριμήνου του 2021.

Άλλωστε, βασική επιδίωξη του Ρίτσαρντ Μπάνσον, ιδρυτή της εταιρείας, είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη έναρξη των πρώτων τουριστικών πτήσεων στο διάστημα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News