Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 14:50
BUSINESS & FINANCE

Δυναμική είσοδος του ΑΔΜΗΕ στις τηλεπικοινωνίες

Δυναμική είσοδος του ΑΔΜΗΕ στις τηλεπικοινωνίες

Την περαιτέρω διείσδυση του ΑΔΜΗΕ στην αγορά των τηλεπικοινωνιών προβλέπει το μεγαλόπνοο project της εταιρείας, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης, από τον πρόεδρο του Διαχειριστή και επικεφαλής της Grid Telecom, Μάνο Μανουσάκη.

Το επενδυτικό πλάνο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον διπλασιασμό του υπάρχοντος δικτύου οπτικών ινών σε ορίζοντα 5ετίας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί από 3.000 σε 6.000 χιλιόμετρα.

Εξάλλου, ο ΑΔΜΗΕ αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για «χονδρική» παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, χάρη σε μια σειρά παραγόντων, όπως:

  • Η ανάπτυξη του δικτύου 5G
  • Η εγκατάσταση νέων data centers, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Microsoft
  • Η ανάπτυξη νέων διεθνών τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων

Υπενθυμίζεται ότι η Grid Telecom είναι ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, αποτελώντας το όχημα του Διαχειριστή για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους.

Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, τα βασικά πλεονεκτήματα του δικτύου, το οποίο αναπτύσσεται στους πυλώνες μεταφοράς ρεύματος, είναι αφενός ότι η οπτική ίνα τοποθετείται στην κορυφή των πυλώνων, άρα δεν απειλείται από βλάβες τραυματισμού του καλωδίου, αφετέρου ότι η διαδρομή του δικτύου μεταφοράς είναι συντομότερη σε σχέση με την οδική, την οποία ακολουθούν άλλα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Η Grid Telecom έχει ήδη κλείσει την πρώτη της σημαντική συμφωνία, το οποίο προβλέπει την ανάληψη τμήματος του δικτύου της WIND για τα επόμενη 15 έτη, ενώ συμμετέχει και στον διαγωνισμό Ultra Fast Broadband σε συνεργασία με την Terna Energy. 

Ο κ. Μανουσάκης, μάλιστα, δεν απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΔΕΗ, η οποία επίσης σκοπεύει να επεκταθεί στην αγορά τηλεπικοινωνιών, αναπτύσσοντας τηλεπικοινωνίες στο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News