ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα

Vodafone: Δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα

Τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας, μέσω της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας Vodafone Innovus, ανακοίνωσαν σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος Ευρώπης του ομίλου Vodafone Serpil Timuray και ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Greece Χάρης Μπρουμίδης.

Πρόκειται για «απόφαση της μητρικής εταιρείας να καταστήσει τη Vodafone Innovus ως ένα από τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης με έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής υγείας. Είναι απόφαση στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο Vodafone κι εντάσσεται στο πλαίσιο των συνθηκών που ζούμε το τελευταίο διάστημα, με την υγεία να γίνεται πεδίο μεγάλης έμφασης και καινοτομίας. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης του ομίλου Vodafone στην Ελλάδα όπου επενδύει σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια. Όπως και στις δυνατότητες της οικονομίας να ανακάμψει και στο ταλέντο της Ελλάδας και τον ανθρώπων να αναπτύξουν λύσεις ΙT όχι μόνο εντός αλλά κι εκτός Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μπρουμίδης.

Για την απόφαση του ομίλου Vodafone ενημερώθηκε σήμερα το πρωί και η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η Vodafone Greece απασχολεί 650 εργαζόμενους στα δίκτυα και τις ψηφιακές τεχνολογίες, ενώ το προσωπικό της Vodafone Innovus απαριθμεί 80 άτομα.

Εφαρμογές τηλεϊατρικής και logistics

Η Vodafone Innovus, μέσω του κέντρου έρευνας και καινοτομίας, έχει αναπτύξει εφαρμογή τηλεϊατρικής, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα και τέλη του ερχόμενου Μαρτίου θα καταστεί διαθέσιμη στο εξωτερικό.

Η εφαρμογή τηλεϊατρικής επιτρέπει την από απόσταση παροχή ιατρικών δεδομένων και ιατρικών συμβουλών σε ευπαθείς ομάδες ή ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με Covid-19. 

«Στην πράξη είναι ένα ψηφιακό ιατρικό βαλιτσάκι που δίνει την δυνατότητα για την εξ αποστάσεως παροχή ιατρικών συμβουλών. Χτίζει και εξελίσσει το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone, αποτελώντας το πρώτο προϊόν της Vodafone Innovus που γίνεται διαθέσιμο σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται o όμιλος Vodafone», όπως ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης.  

Η δεύτερη εφαρμογή (connected cabinets) που έχει αναπτύξει η Vodafone Innovus έχει ως αντικείμενο τη διασύνδεση επαγγελματικών ψυγείων. Επιτρέπει την, από απόσταση, παρακολούθηση μιας σειράς μετρήσεων, όπως η θερμοκρασία, το βάρος του προϊόντος και η παροχή ανωνυμοποιημένων στοιχείων για την επισκεψιμότητα.  Η παρακολούθηση της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της διανομής των εμβολίων για τον Covid-19 τα οποία απαιτούν συντήρηση και διαμεταφορά σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News