Business & Finance Κυριακή 13/12/2020, 10:10
BUSINESS & FINANCE

Επιδομα 800 ευρώ: 24.000 δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλλει στοιχεία στην Εργάνη

Επιδομα 800 ευρώ: 24.000 δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλλει στοιχεία στην Εργάνη

Έως το τέλος του 2021 θα πληρωθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις, δεσμεύθηκε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας, ενώ προανήγγειλε μείωση των ενσήμων, που απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας από 100 σε 50. Εξήγησε παράλληλα τι ακριβώς θα ισχύει για το επίδομα των 800 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε ότι κάποιοι που βγήκαν σε αναστολή δήλωσαν μεγάλα ποσά, ακόμα και πάνω 50.000 ευρώ, σε μισθούς και συντάξεις για να πάρουν μεγάλο δώρο. 

Για το επίδομα των 800 ευρώ (που αφορά όσους ήταν σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο) ανέφερε ότι έχει ήδη καταβληθεί σε 675.000 εργαζομένους. Ωστόσο είπε ότι υπολογίζεται πως υπάρχουν 24.000 εργαζομένοι σε αναστολή που δεν έχουν υποβάλει στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία τους. Για αυτούς το σύστημα παραμένει ανοιχτό, αλλά θα πρέπει να βιαστούν. 

Επιπλέον 14.736 δικαιούχοι που είχαν κάνει λάθος τα έντυπα υποβολής θα πληρωθούν Δευτέρα ή Τρίτη. Τα ποσά έχουν καταβληθεί ήδη στο τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ. 

Από την αρχή της κρίσης το σύνολο των εργαζομένων που έχουν πληρωθεί από την ΕΡΓΑΝΗ είναι πάνω από 3,4 εκατ. δικαιούχοι με ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 δισεκ. ευρώ» ανέφερε.

Τι ισχύει για το Δώρο Χριστουγέννων

Για το δώρο Χριστουγέννων ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι οι υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν και δημοσιεύτηκαν έτσι 21 Δεκεμβρίου και για τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κανονική παραγωγική διαδικασία όλο αυτό το διάστημα, από το μήνα Μάιο μέχρι και Δεκέμβριο, θα πληρωθούν κανονικά για το χρόνο που εργάστηκαν από τις επιχειρήσεις, ενώ το κομμάτι που αντιστοιχεί στο κράτος «είμαστε έτοιμοι να το καταβάλουμε από τις 21  Δεκεμβρίου και μετά το δώρο».

Η καταβολή δώρου θα είναι για τους 7 μήνες. Ο Δεκέμβριος θα καταβληθεί τον Ιανουάριο. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News