Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 17:59
BUSINESS & FINANCE

Ισχυρή ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών

Ισχυρή ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών

Την έβδομη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είχε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τρφίμων και Ποτών ANUGA 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, στην οποία η αποστολή της Ελλάδας απαρτιζόταν από 172 εκθέτες με φυσική ή και ψηφιακή παρουσία.

Το εθνικό περίπτερο οργανώθηκε από την ελληνική εταιρεία επενδύσεων και εξωτερικού εμπορίου, Enterprise Greece, και φιλοξένησε σε 1.800 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα με φυσική ή ψηφιακή παρουσία. Ειδικότερα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της έκθεσης, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν 13 επιπλέον εκθέτες. Το γεγονός αυτό, επέτρεψε σε όσους διεθνείς αγοραστές δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν λόγω της πανδημίας, να κάνουν δεκάδες ηλεκτρονικές συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Enterprise Greece, η ισχυρή ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση αποτελεί επιβεβαίωση της δυναμικής των εξαγωγικών επιχειρήσεων, όπως αυτή αντανακλάται και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα που προβάλλονται μέσω της έκθεσης εντάσσονται στις εξής κατηγορίες: γενικά Τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά, είδη κρέατος – κρεατοσκευάσματα, προϊόντα συντήρησης-νωπά, γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζεστά ροφήματα, ποτά και βιολογικά προϊόντα.

Εξωστρέφεια

Η εθνική συμμετοχή προβλήθηκε τόσο μέσω διαφημιστικών αναρτήσεων στα κεντρικότερα σημεία της έκθεσης όσο και μέσω μιας στοχευμένης,
ηλεκτρονικής, διαφημιστικής εκστρατείας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν επιχειρήσεις από το σύνολο σχεδόν των Περιφερειών της χώρας που πλέον εμφανίζουν σημαντική δραστηριότητα στην προώθηση της εξωστρέφειας, βοηθώντας εταιρείες των περιφερειών τους να συμμετάσχουν είτε δια ζώσης είτε ψηφιακά, σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου δήλωσε: «Η ανθεκτικότητα και η άνοδος του κύκλου εργασιών των εταιριών τροφίμων τον τελευταίο χρόνο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και μέσα από την σημαντική συμμετοχή των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην φετινή Anuga 2021 με φυσική παρουσία. Παράλληλα με την Anuga @home, δώσαμε μια σημαντική ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες εταιρίες να ενημερωθούν για εξειδικευμένα θέματα του κλάδου και να κάνουν νέες επιχειρηματικές επαφές μέσω της ψηφιακής τους παρουσίας. Στην Enterprise Greece θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο τροφίμων και ποτών καθώς αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.»

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου και η Σύμβουλος ΟΕΥ Α, κα. Φρίντα Γεωργίου, του εμπορικού τμήματος του Προξενείου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News