Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 15:53
BUSINESS & FINANCE

Πώς αντέδρασε η Rocket στην απόφαση της efood

Πώς αντέδρασε η Rocket στην απόφαση της efood

Καθημερινές είναι πλέον οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά του online delivery. Μετά τον σάλο που προκάλεσε το μήνυμα της efood, με το οποίο ενημερώνονταν διανομείς για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος και την αναδίπλωση της εταιρείας, άνοιξε μία τεράστια συζήτηση για τα δικαιώματα των διανομέων. Μία από τις μεγάλες ανταγωνίστριές της efood, η Rocket επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά αξιοποίησης της κατάστασης και ανακοίνωσε ότι όλοι οι νέοι διανομείς της θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ακολούθησε υπό την πίεση των αντιδράσεων και του ανταγωνισμού η efood ανακοινώνοντας και αυτή ότι μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Και τώρα η Rocket με νέα ανακοίνωσή της σπεύδει να θυμίσει ότι εκείνη έδειξε πρώτη τον δρόμο και καλεί και τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου να ακολουθήσουν το παράδειγμα. 

«Είμαστε περήφανοι που διασφαλίσαμε πρώτοι συμβάσεις αορίστου χρόνου για τους διανομείς μας και χαιρετίζουμε την απόφαση της efood να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο Javid Movsumov, International Expansion Director της Rocket. 

«Πιστεύουμε πως θα ήταν ωφέλιμο να προβούν στην ίδια κίνηση και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες στην ελληνική αγορά του online food delivery. Στη Rocket, θεωρούμε προτεραιότητά μας να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους, από τους διανομείς μας, μέχρι τους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Αυτό θα έπρεπε να είναι κοινός στόχος όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της διανομής φαγητού» πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η Rocket ήταν η πρώτη υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε ότι προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα ανοίξει 500 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2021. 

Η ανακοίνωση έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε το μήνυμα της efood προς ορισμένους διανομείς της για αλλαγή εργασιακού καθεστώτος. Η εταιρεία προέβη τελικά σε αναδίπλωση, ενώ χθες ανακοίνωσε τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου σε μία κίνηση η οποία αφορά συνολικά 2.016 διανομείς. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News