Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 16:24
BUSINESS & FINANCE

Bank of America: Γιατί δηλώνει θετική για τα ελληνικά ομόλογα

Bank of America: Γιατί δηλώνει θετική για τα ελληνικά ομόλογα

Θετική δηλώνει η Bank of America απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, έπειτα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς τίτλων για την πανδημία, PEPP.

«Παραμένουμε θετικοί για τα ελληνικά ομόλογα, με βάση τις αποτιμήσεις τους έναντι  των υπόλοιπων τίτλων της περιφέρειας», σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου. Άλλωστε, όπως προβλέπουν, ακόμα και μία προσωρινή παύση στις αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ (δηλαδή από τη λήξη του PEPP και μέχρι να επιστρέψει η Ελλάδα στην επενδυτική κατηγορία, ώστε τα ομόλογά της να μπορέσουν να ενταχθούν στο παραδοσιακό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης APP), δεν θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην αγορά, με δεδομένο ότι υψηλό ποσοστό των τίτλων βρίσκεται ήδη στα χέρια της ΕΚΤ.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι η επιλεξιμότητά τους ως εγγυήσεων για τις πράξεις χρηματοδότησης της ΕΚΤ, τονίζουν οι αναλυτές της BofA, προβλέποντας ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει αυτό το waiver.

«Επίσης, η αγορά φαίνεται να έχει καθησυχαστεί, καθώς η Λαγκάρντ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ληφθεί υπόψη και θα αντιμετωπιστεί», σημειώνει η Bank of America.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News