BUSINESS & FINANCE

DBRS για Ελλάδα: Τέλος η αβεβαιότητα του κορωνοϊού – Ανάπτυξη 5,2% φέτος

DBRS για Ελλάδα: Τέλος η αβεβαιότητα του κορωνοϊού – Ανάπτυξη 5,2% φέτος

Μπορεί η πανδημία να μην έχει τελειώσει, όμως η αβεβαιότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός γύρω από τις οικονομίες έχει υποχωρήσει, με αποτέλεσμα η DBRS να προχωρά σήμερα σε αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κάνει τις προβλέψεις της.

Καθώς έχει πια καλύτερη ορατότητα γύρω από τις προοπτικές των οικονομιών, αποσύρει τα δύο σενάριο (μέτριο και δυσμενές) που υιοθέτησε τον Απρίλιο του 2020, για να αντιμετωπίσει την έντονη οικονομική αβεβαιότητα, και τα αντικαθιστά με ένα βασικό σενάριο.

Το βασικό σενάριο του οίκου αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία κάνει λόγο για υψηλή ανάπτυξη τόσο φέτος όσο και το 2022. Ειδικότερα, αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 5,2% για το 2021 και κατά 5% για το 2022, με την ανεργία στο 16,6% και 15,2% αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό σενάριο που τώρα υιοθετεί η DBRS για την Ελλάδα είναι πιο αισιόδοξο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της, οι οποίες πλέον αποσύρονται. Το ήπιο σενάριο του οίκου μιλούσε για ανάπτυξη 5% το 2021 και το 2022 και το δυσμενές σενάριο για ρυθμούς 3% φέτος και 1,5% το 2022.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News