Business & Finance Σάββατο 4/09/2021, 12:36
BUSINESS & FINANCE

Ο Ινδός που θέτει «υποψηφιότητα» για το κλάμπ των 100 δισ. δολαρίων

Ο Ινδός που θέτει «υποψηφιότητα» για το κλάμπ των 100 δισ. δολαρίων

Κατά 3,7 δισ. πλουσιότερος έγινε χθες ο Mukesh Ambani, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, καθώς ποντάρει επιθετικά στη βιομηχανία της καθαρής ενέργειας. 

Ο Ινδός μεγιστάνας διαθέτει πλέον περιουσία 92,6 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg, κάτι που σημαίνει ότι δίνει μάχη με την Francoise Bettencourt Meyers της L’Oreal (η οποία διαθέτει περιουσία 92,9 δισ. δολαρίων) για μία θέση στο κλάμπ των ανθρώπων που αξίζουν 100 δισ.  δολάρια. 

Ο Ambani γίνεται ακόμα πλουσιότερος καθώς η μετοχή της εταιρείας του, της Reliance Industries, ανατιμήθηκε, αφότου έγινε γνωστό ότι θα επιδιώξει επιθετικά την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. 

Ο Ambani είναι γνωστός για την ικανότητά του να αλλάζει τους επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους εισέρχεται. Η τηλεπικοινωνιακή μονάδα του έχει γίνει κυρίαρχος παίκτης στην αγορά της Ινδίας, ενώ οι δραστηριότητές του στο ψηφιακό κομμάτι έχουν τη στήριξη επενδυτών όπως το Facebook. 

Την ίδια στιγμή, η Saudi Aramco ενδιαφέρεται για την εξαγορά ποσοστού των δραστηριοτήτων διύλισης πετρελαίου της Reliance σε ένα deal που λέγεται ότι θα φτάσει τα 25 δισ. δολάρια. 

Ο Ambani παρουσίασε φέτος το φιλόδοξο σχέδιό του να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην καθαρή ενέργεια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News