Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 18:40
BUSINESS & FINANCE

Virgin Galactic: Συνεργασία με την ιταλική πολεμική αεροπορία για πτήση στο διάστημα

Virgin Galactic: Συνεργασία με την ιταλική πολεμική αεροπορία για πτήση στο διάστημα

Την πρώτη εμπορική αποστολή για ερευνητικούς σκοπούς προετοιμάζει η Virgin Galactic, η οποία θα φέρει το όνομα «Unity 23» και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ιταλική πολεμική αεροπορία. Σύμφωνα με σημερινή ανακοινωση της εταιρείας, η αποστολή θα λάβει χώρα στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Οκτωβρίου και θα μεταφέρει τρία μέλη του πληρώματος από την πολεμική αεροπορία της Ιταλίας.

Το πλήρωμα θα ερευνήσει την επίδραση της μεταφοράς από τη βαρύτητα σε ατμόσφαιρα χαμηλής βαρύτητας. Σκοπός είναι να παράσχει στοιχεία για μελλοντικά διαστημικά συστήματα και τις σχετικές τεχνολογίες.

Η αμέσως προηγούμενη εμπορική πτήση της Virgin Galactic πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration) ερευνά την πτήση του Ιουλίου σχετικά με την άδεια που έλαβε από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτήση αυτή έφερε και τον επικεφαλής και ιδρυτή της εταιρείας, τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Richard Branson.

Αμέσως μετά την πραγματοποίηση της εν λόγω πτήσης, η Virgin Galactic είχε ανακοινώσει ότι θα σχεδιάσει δύο ακόμη δοκιμαστικές πτήσεις προτού ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα εμπορικών πτήσεων μέσα στο 2022. Σύμφωνα με τον διεθύνοντα σύμβουλο της Virgin Galactic, Michael Colglazier, μία από αυτές τις πτήσεις θα φέρει τέσσερις Ιταλούς αστροναύτες, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση εκπαίδευσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News