BUSINESS & FINANCE

Στα 47 εκατ. ευρώ τοποθετεί το τζίρο του 2021 η Veridos Matsoukis

Στα 47 εκατ. ευρώ τοποθετεί το τζίρο του 2021 η Veridos Matsoukis

Κύκλο εργασιών ύψους 47 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων της τάξεως των 2,6 εκατ. ευρώ προβλέπει ότι θα εμφανίσει κατά τη χρήση του 2021 η εταιρεία Veridos Matsoukis που παράγει έντυπα ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.).

Το 2020 υπήρξε η δεύτερη χρονιά κατά την οποία η εταιρεία κατέγραψε τα υψηλότερα μεγέθη από τη σύστασή της, διαθέτοντας αυξημένο, κατά 30%, τζίρο ύψους 50 εκατ. ευρώ, ο οποίος προήλθε κατά 98% από παραγγελίες της μητρικής Veridos GmbH, με την εταιρεία να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δραστηριότητας στο εξωτερικό. Κι αυτό σε συνέχεια της απόφασής της να αποσυρθεί σταδιακά από την ελληνική αγορά εκτυπώσεων ασφαλείας και να επικεντρωθεί σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Ως εκ τούτου, πέρυσι η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή εισιτηρίων και τραπεζικών επιταγών, περιορίζοντας τις δραστηριότητές της στον τομέα εκτυπώσεων ασφαλείας στην παραγωγή γραμματοσήμων, ενσήμων και βιβλιαρίων καταθέσεων.

Η εταιρεία κοινοπρακτικά με την Cosmote και την Byte, συμμετέχει στον διαγωνισμό, ύψους 515 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, ενώ έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγές κατά της, έως σήμερα, έκβασης του διαγωνισμού. Οι προσφυγές κατατέθηκαν από το σχήμα Idemia-Neurosoft του οποίου η προσφορά απερρίφθη και από την κοινοπραξία Thales – Unisystems-Toppan που πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μαζί με τις δύο ενώσεις εταιρειών Zetes – Space Hellas – Any και Veridos Matsoukis-OTE-Byte-INCM.

Τη φετινή χρονιά, η Veridos Matsoukis εκτιμά ότι η παραγωγή διαβατηρίων θα ανέλθει σε 6,6 εκατ., ενώ η παραγωγή πολυκαρβονικών (σημ.: είδος πολυμερούς πλαστικού) καρτών αναμένεται να ανέλθει σε 7 εκατ. και 5,5 εκατ. κάρτες τύπου ID1 και ID3 αντίστοιχα. Αντίστοιχα, η παραγωγή ηλεκτρονικών εξωφύλλων διαβατηρίων τοποθετείται σε 6,2 εκατ. τεμάχια, μέγεθος που πλησιάζει το όριο παραγωγικής δυναμικότητας. Επίσης, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει επενδύσεις 2,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση καινούργιου και την αναβάθμιση του υφιστάμενου εξοπλισμού.

Το 2020 η Veridos Matsoukis εμφάνισε κέρδη προ φόρων 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 2019, λειτουργικά κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 1,6 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανήλθε σε 10,7 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν σε 39,4 εκατ. ευρώ -από τις οποίες τα βραχυπρόθεσμα δάνεια περιορίζονται σε 1,1 εκατ. ευρώ-ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνονται σε 2 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News