Business & Finance Δευτέρα 23/08/2021, 12:20
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Εκμηδενίστηκαν τα κρούσματα με την πολιτική «μηδενικής ανοχής»

Κίνα: Εκμηδενίστηκαν τα κρούσματα με την πολιτική «μηδενικής ανοχής»

Η πρώτη ημέρα χωρίς νέα κρούσματα κορωνοϊού από τοπική μετάδοση από τον Ιούλιο, ήταν η Δευτέρα για την Κίνα. Το Πεκίνο ακολουθεί πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στον ιό και εφαρμόζει αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσής του σε όλη τη χώρα.

Στα τέλη του Ιουλίου, η «εισαγωγή» της μετάλλαξης Δέλτα προκάλεσε την έξαρση του κορωνοϊού στην ανατολική πόλη Ναντζίνγκ, με περισσότερα από 1.200 κρούσματα αλλά χωρίς θανάτους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι αρχές επέβαλαν μέτρα σε όλη τη χώρα, υποβάλλοντας εκατομμύρια άτομα σε τεστ, προκειμένου να εντοπίσουν και να απομονώσουν τους φορείς του ιού. Επίσης, επιβλήθηκαν περιορισμοί στα ταξίδια, σε διάφορους βαθμούς.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη κατά το τρίμηνο που λήγει τον Σεπτέμβριο.

Σε όλη την Κίνα, τα ημερήσια κρούσματα έπεσαν σε μονοψήφια επίπεδα από την περασμένη εβδομάδα, αφότου κορύφωσαν στις αρχές Αυγούστου. 

Από το σαββατοκύριακο, οι αρχές ήραν το lockdown σε κάποιες περιοχές του Πεκίνου καθώς και σε πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Οι ειδικοί δεν περιμένουν ότι η Κίνα θα εγκαταλείψει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» βραχυπρόθεσμα, παρά το μεγάλο οικονομικό κόστος της. Και αυτό γιατί ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει τα μέτρα αυτά και συμμορφώνεται χωρίς πολλές διαμαρτυρίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News