Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 16:10
BUSINESS & FINANCE

Αττική: Σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις

Αυτοψία Γ. Πατούλη σε πληγείσες επιχειρήσεις

Αττική: Σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η καταγραφή των ζημιών σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις από τις αρμόδιες επιτροπές εκτίμησης που έχουν συγκροτηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα. Το συντονισμό των κλιμακίων που έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές έχουν αναλάβει οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθ. Αυγερινός και Λ. Κεφαλογιάννη.  

Το πρωί, ο Περιφερειάρχης Αττικής πραγματοποίησε επίβλεψη στις πληγείσες επιχειρήσεις στη Λ. Τατοΐου, στο Δήμο Αχαρνών. Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθ. Αυγερινό, το Δήμαρχο Σ. Βρεττό, τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Αθ. Κατσιγιάννη και Ε. Κοσμίδη επισκέφθηκε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης έχει ζητήσει, τόσο από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, όσο και από τα στελέχη των Διευθύνσεων να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης να αποζημιώσουν της επιχειρήσεις που επλήγησαν. 

Έλεγχοι και στις υποδομές 

Επιπλέον, με εντολή του κ. Πατούλη πραγματοποιούνται έλεγχοι για βλάβες σε υποδομές και τεχνικά έργα από τις Τεχνικές υπηρεσίες και έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης και καταλληλότητας τροφίμων από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας. Επίσης η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής με κλιμάκια (γεωπόνων, κτηνίατρων κ.α.) έχει προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες σχετικά με τα νεκρά ζώα και τα μελίσσια. Η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής καταγράφει παράλληλα και τις ζημιές σε αρδευτικά δίκτυα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σημειώνεται ότι μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Ανδρέα Μπουντουβή, αν κριθεί αναγκαίο, θα υπάρξει ενίσχυση των κλιμακίων με επιπλέον Μηχανικούς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News