Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 10:00
BUSINESS & FINANCE

Θ. Σκυλακάκης: Πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων – Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων – Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν θα ενεργοποιηθεί άμεσα από την κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Θα ενεργοποιηθεί άμεσα από την κυβέρνηση ολόκληρο το πακέτο μέτρων που προβλέπεται για τους πυρόπλυκτους και για τις επιχειρήσεις θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι άνθρωποι» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους είπε ότι είναι ήδη θεσμοθετημένο και δεν θα πληρώσουν. «Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό» πρόσθεσε.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης «έχουμε βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την πολιτική προστασία» το οποίο ξεπερνά το 1 δισ. «Ήδη δώσαμε φέτος σημαντικά ποσά για την προληπτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Μεγαλύτερη από οποιαδήπορε άλλη φορά» ανέφερε για να προσθέσει: «Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τετάστια βάρη».

Σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας». «Παρά τις δυσκολιες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ό,τι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τελη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικό κλιμάκιο θα έχει στις 11:30 σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News