Business & Finance Τρίτη 3/08/2021, 13:01
BUSINESS & FINANCE

Από 16 Aυγούστου η αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Και για τους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων / Αναπήρων

Από 16 Aυγούστου η αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Από τις 16 Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους  εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων / αναπήρων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων. Το ίδιο ισχύει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από 1η Σεπτεμβρίου. 

«Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα, από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό» εξήγησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Πάντως, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι θα σπεύσουν να εμβολιαστούν, ενώ υπερασπίστηκε την επιλογή της υποχρεωτικότητας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον «ευρωπαϊκό δρόμο».

«Διαλέγουμε κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τα μέτρα για τον καύσωνα

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων εν μέσω του πατατεταμένου καύσωνα, ο αρμόδιος υπουργός υπενθύμισε ότι υπάρχουν δύο εγκύκλιοι, οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικές συμβουλές από εμπειρογνώμονες.

«Εφαρμόζονται μετρά προστασίας από ακραίες συνθήκες, οπού απαιτείται. Από τις 12 μέχρι τις 16.00 αν χρειάζεται γίνεται και παύση εργασιών» επεσήμανε. 

Ειδική αναφορά έκανε και στις αντοχές του δικτύου ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της αύξησης της ζήτησης. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε μια σειρά επενδύσεων και έργων στην ενεργειακή υποδομή. «Προχωρούν οι επενδύσεις άλλα απαιτούν κάποιο χρόνο» κατέληξε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News