Business & Finance Τρίτη 15/06/2021, 11:11
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός – Δεν θα νομοθετήσει επ’ αυτού η κυβέρνηση

Αδ. Γεωργιάδης: Είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός – Δεν θα νομοθετήσει επ’ αυτού η κυβέρνηση

Την άποψη πως μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο που αρνείται να εμβολιαστεί εάν εργάζεται σε μία κρίσιμη θέση εξέφρασε ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ζήτημα που κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες και δεν αφορά την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει σχετικά με το θέμα.

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για να προσθέσει: «Δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε παράλληλα πως θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών.

«Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και όλη η αγωνία είναι αυτός ο ρυθμός να μην πέσει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News