Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 15:38
BUSINESS & FINANCE

Προς παράταση οι δράσεις ενίσχυσης για γυμναστήρια, παιδότοπους, εστίαση

Προς παράταση οι δράσεις ενίσχυσης για γυμναστήρια, παιδότοπους, εστίαση

Παράταση αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις δράσεις για την ενίσχυση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων καθώς και των επιχειρήσεων της εστίασης. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται να δώσει παράταση για την υποβολή αιτήσεων στην Δράση για γυμναστήρια και παιδότοπους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, προς παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οδεύει και η Δράση της Εστίασης, αλλά μόνο για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και χρειάζεται να υποβάλλουν εκ νέου. Νέες αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές μετά τις 31 Ιουλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η δράση για την επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων και παιδοτόπων είναι συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο της δράσης δίνεται ενίσχυση με τη μορφή κεφαλαίων επανεκκίνησης, το οποίο θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.

Η δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, είναι προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News