Business & Finance Δευτέρα 19/07/2021, 20:18
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Μαλαισία: Με οδοστρωτήρα κατέστρεψε 1.069 μονάδες bitcoin mining

Μαλαισία: Με οδοστρωτήρα κατέστρεψε 1.069 μονάδες bitcoin mining

Οι αρχές της Μαλαισίας κατάσχεσαν συνολικά 1.069 μονάδες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων bitcoin και εν συνεχεία τις κατέστρεψαν με έναν πρωτότυπο τρόπο, με έναν οδοστρωτήρα, στο πλαίσιο μίας μεγάλης επιχείρησης πάταξης της παράνομης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Η αξία του παράνομου εξοπλισμού που καταστράφηκε από τις αρχές εκτιμάται στα 1,26 εκατ.δολάρια. 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι miners είχαν υποκλέψει ηλεκτρική ενέργεια αξίας 2 εκατ. δολαρίων από τις ηλεκτρικές γραμμές της εταιρείας Sarawak Energy, για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων, ενώ η παράνομη δραστηριότητα προκάλεσε πυρκαγιά που έκαψε τρία σπίτια στην περιοχή.

Οι αρχές προχώρησαν συνολικά σε έξι διαφορετικές «καταδρομικές» επιχειρήσεις το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, στο νησί Βόρνεο όπου και κατάσχεσαν τους παράνομους εξοπλισμούς.

Παρότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι παράνομη στη χώρα, η κυβέρνηση της Μαλαισίας διαθέτει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα καθώς έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Σημειώνεται ότι για να παραχθούν τα κρυπτονομίσματα απαιτείται ενέργεια ανάλογη εκείνης που καταναλώνει μια χώρα σαν την Αργεντινή και χρήση περίπλοκων υπολογιστικών συστημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι ολο και περισσότεροι πλέον εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στο βασικό κρυπτονόμισμα για το ενεργειακό, και κατά συνέπεια περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Το Cambridge Center for Alternative Finance εκτιμά ότι η Μαλαισία φιλοξενεί το 3,44% του παγκόσμιου εξοπλισμού εξόρυξης bitcoin, γεγονός που την ταξινομεί μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών του πλανήτη για mining. 

Σχετικό βίντεο tου CNBC δείχνει τη στιγμή που ένας οδοστρωτήρας περνάει πάνω από τις ηλεκτρονικές μονάδες: 

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News