Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 08:10
BUSINESS & FINANCE

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις -Δώρο Χριστουγέννων

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις -Δώρο Χριστουγέννων

Από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου αναμένεται η σταδιακή καταβολή των συντάξεων για τους συνταξιούχους των ασφαλιστικών ταμείων. 

Την έναρξη κάνουν ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) και το ΝΑΤ, όπου θα καταβάλουν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις των υπόλοιπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και του Δημοσίου.

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ για αποφυγή συνωστισμού λόγω της πανδημίας. Αναλυτικά το ΙΚΑ θα καταβάλει:

-την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9

-την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Υπενθυμίζεται ότι με την καταβολή των κύριων συντάξεων θα καταβληθούν και οι επικουρικές.

Όσον αφορά το δώρο Χριστουγέννων, οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα έχουν χρονικό περιθώριο καταβολής του έως τις 21 Δεκεμβρίου. Θα γίνει προσπάθεια από το κράτος την ίδια ημέρα να καταβληθεί και η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες, κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΑΕΔ θα λάβουν φέτος το δώρο Χριστουγέννων νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Η πληρωμή για το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ενώ παράλληλα την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Η διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News