Business & Finance Πέμπτη 8/07/2021, 10:57
BUSINESS & FINANCE

Ρέγκλινγκ: Ακριβά τα μέτρα στήριξης, αλλά δεν απειλούν το χρέος

Ρέγκλινγκ: Ακριβά τα μέτρα στήριξης, αλλά δεν απειλούν το χρέος

Το κόστος των μέτρων στήριξης στην Ελλάδα για τη διαχείριση της κρίσης από την πανδημία συνολικά υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ, ωστόσο, από εδώ και στο εξής οι πολιτικές αυτές θα γίνουν από εδώ και στο εξής πιο στοχευμένες, τόνισε με νόημα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκγλινγκ.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, που είναι σε εξέλιξη στο Λαγονήσι, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν οδεύσει σε μια νέα κρίση χρέους, παρά το υψηλό κόστος της διαχείρισης της πανδημίας, σημειώνοντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν τη δημοσιονομική πολιτική ήταν ασύμμετροι και άλλωστε οδήγησαν σε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην προσπάθεια των προηγούμενων ετών η οποία κατά τη γνώμη του κατέστησε την ελληνική οικονομία πιο ανθεκτική σε αυτήν την κρίση, της πανδημίας. Η Ελλάδα ανακάμπτει τώρα και από την πανδημία, σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, παρά τα ρίσκα τα οποία ο ίδιος εντόπισε, σε τομείς όπως ο τουρισμός.

Επιπλέον, στάθηκε στην κρισιμότητα της δυνατότητας των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, καθώς και στην αποτελεσματική αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, με απώτερο σκοπό οι πόροι αυτοί να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News