Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 16:50
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Στην πράσινη λίστα η Μάλτα και η Ίμπιζα;

Βρετανία: Στην πράσινη λίστα η Μάλτα και η Ίμπιζα;

Την προσθήκη των Βαλεαρίδων Νήσοι Νήσων της Ισπανίας και της Μάλτας στην «πράσινη λίστα» με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, φημολογείται ότι θα ανακοινώσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, η πληροφορία των τελευταίων ημερών που ήθελε τη Βρετανία να επιτρέπει σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς καραντίνα, επιβεβαιώνεται πλέον και από τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον. «Η πραγματική ευκαιρία την οποία όλοι έχουμε τώρα είναι να ανοίξουμε τα ταξίδια μέσω της διπλής δόσης του εμβολίου», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Όμως το μέτρο δεν αναμένεται να ισχύσει παρά τον Αύγουστο.

Έως τότε, σε ισχύ παραμένει το αμφιλεγόμενο σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη», που χωρίζει τους προορισμούς σε πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους. Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότεροι προορισμοί, βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα. Η βρετανική κυβέρνηση αποθαρρύνει τον τουρισμό στις πορτοκαλί χώρες και επιβάλει 10ήμερη κατ΄ οίκον καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές.

Η αναθεώρηση των λιστών, που πρόκειται να γίνει σήμερα, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην προσθήκη της Μάλτας, της Ίμπιζα, της Μαγιόρκα, της Μινόρκα και της Φορμεντέρα, στην πράσινη λίστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι βρετανικές ιστοσελίδες.

Όμως, ενώ οι Βρετανοί ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε όσους προορισμούς θα τους επιτρέψει η κυβέρνησή τους, η κατάσταση περιπλέκεται από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία απαιτεί σε όσους ταξιδεύουν από τη Βρετανία να μπουν σε καραντίνα.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News