Business & Finance Δευτέρα 29/03/2021, 09:50 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
EUROLIFE FFH & HOPEGENESIS

Συνεργασία με δράσεις ενάντια στην υπογεννητικότητα

Συνεργασία με δράσεις ενάντια στην υπογεννητικότητα

Η Eurolife FFH συνεργάζεται από το 2019 με τη HOPEgenesis και μαζί υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, με στόχο την ανατροπή του. Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας τη θέση και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία, έχει δεσμευθεί να επιστρέφει σε αυτή μέρος της κερδοφορίας της κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι έχει στόχο να υλοποιεί ενέργειες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, έχει εντάξει την προσπάθεια ενάντια στην υπογεννητικότητα στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Ο σχεδιασμός των κοινών δραστηριοτήτων Eurolife FFH και HOPEgenesis είναι βασισμένος σε δύο άξονες, επιστημονικό και πρακτικό.

Η επιστημονική προσέγγιση του προγράμματος γίνεται μέσω εκπόνησης ερευνών, σε συνεργασία με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα. Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με θέμα «Οι παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα». Με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε πανελλαδικό δείγμα, η έρευνα καταγράφει για πρώτη φορά τους ανασταλτικούς παράγοντες που επηρεάζουν μια νέα γυναίκα ή ένα νεαρό ζευγάρι να γίνουν γονείς. Τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2019, ενώ έχουν παραδοθεί και στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η επόμενη έρευνα διενεργείται από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με θέμα τις προεκτάσεις της υπογεννητικότητας στους νέους και τη σύνδεσή της με την υπογονιμότητα.

Σε πρακτικό επίπεδο, η υποστήριξη της HOPEgenesis γίνεται με την «υιοθεσία» ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, όπου οι γυναίκες κάτοικοι δεν έχουν εύκολη ή τακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η Eurolife FFH υποστηρίζει μέχρι στιγμής την Πάτμο και την ευρύτερη περιοχή των Δελφών, ενισχύοντας οικονομικά τη HOPEgenesis, ώστε να προσφέρει δωρεάν ιατρική φροντίδα στις γυναίκες που είτε είναι ήδη έγκυες είτε επιθυμούν να τεκνοποιήσουν. H HOPEgenesis, με την υποστήριξη της Eurolife FFH, βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών σε αυτές τις περιοχές, δίνοντάς τους την ασφάλεια και τη σιγουριά που χρειάζονται για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους – ανατρέποντας, με τον τρόπο αυτό, τον χαμηλό αριθμό γεννήσεων στις περιοχές, μέσα από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και άμεσης φροντίδας με γυναικολόγους, την τακτική παρακολούθηση της κύησής τους, υποστήριξη κατά τον τοκετό, ψυχολογική υποστήριξη και μεταφορά σε κέντρα υγείας και μαιευτήρια, προκειμένου να γεννήσουν.

Μέχρι στιγμής, από τη συνεργασία των δύο οργανισμών έχουν ωφεληθεί 41 γυναίκες στις δύο περιοχές, με 40 γεννήσεις συνολικά, ενώ άλλες οκτώ αναμένονται το επόμενο διάστημα. Με δεδομένο τον υψηλό αριθμό γεννήσεων στην Πάτμο, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis εγκαινίασαν τον Οκτώβριο του 2020 τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό στο νησί, με τα παιδιά να έχουν πλέον τον δικό τους χώρο για δημιουργική απασχόληση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση Κ- ΗΓΕΤΙΔΕΣ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News