Business & Finance Πέμπτη 27/05/2021, 14:21
BUSINESS & FINANCE

Τζεφ Μπέζος: Η συμβολική ημερομηνία που διάλεξε για τη μεγάλη «έξοδο»

Έπειτα από 27 χρόνια, ο Μπέζος θα δώσει τα ηνία της Amazon στον Άντι Τζάσι

Τζεφ Μπέζος: Η συμβολική ημερομηνία που διάλεξε για τη μεγάλη «έξοδο»

Την 5η Ιουλίου θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Amazon ο Τζεφ Μπέζος. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, η ημερομηνία αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία.

«Διαλέξαμε αυτή την ημερομηνία γιατί έχει συναισθηματική αξία για εμένα. Είναι η ημέρα που ιδρύθηκε ως εταιρεία η Amazon το 1994, ακριβώς πριν από 27 χρόνια», είπε.

Ο Μπέζος θα δώσει τα ηνία της εταιρείας του στον Άντι Τζάσι, έναν μάνατζερ που δουλεύει για την Amazon εδώ και 24 χρόνια και είναι σήμερα επικεφαλής της μονάδας cloud, Amazon Web Services (AWS).

«Θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου», είπε ο Μπέζος. «Έχει τα πιο υψηλά στάνταρ και εγγυώμαι ότι ο Άντι δεν θα αφήσει ποτέ το σύμπαν να μας κάνει συνηθισμένους. Έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να κρατήσει ζωντανό μέσα μας αυτό που μας κάνει ιδιαίτερους», πρόσθεσε.

Βέβαια, ο Μπέζος δεν θα αποχωρήσει εντελώς από την Amazon, αλλά θα διατηρήσει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μετακινούμαι στον ρόλο του προέδρου, όπου θα αφιερώσω την ενέργεια και την προσοχή μου στα νέα προϊόντα και τις πρώιμες πρωτοβουλίες», δήλωσε.

Διαβάστε εδώ την ιστορία της ίδρυσης της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, πριν από 27 χρόνια, και γιατί εάν πληκτρολογήσετε στον υπολογιστή σας το relentless.com, θα μεταφερθείτε στο site της Amazon. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News