Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 11:20
BUSINESS & FINANCE

ManpowerGroup: Πώς οι οργανισμοί θα πέτυχουν έναν «εξεζητημένο» μετασχηματισμό

Τι μπορούν να κάνουν για να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο

ManpowerGroup: Πώς οι οργανισμοί θα πέτυχουν έναν «εξεζητημένο» μετασχηματισμό

Για κάθε οργανισμό, η προσέλκυση και η διακράτηση ταλέντων έχει καταστεί όλο και πιο σύνθετη διαδικασία καθώς οι ψηφιακές δεξιότητες διευρύνονται. Σύμφωνα με την ManpowerGroup, εφεξής η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα προσανατολιστεί περισσότερο στην τεχνολογία, θα είναι κατά βάση on demand και θα ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες τάσεις. Οι οργανισμοί οφείλουν να γίνουν πιο εξεζητημένοι στα θέματα προσέγγισης της ανάπτυξης και διαχείρισης ταλέντων τους μελλοντικά. Ακολουθούν τρόποι που θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο και να αναλάβουν δράση.

Διαχείριση ταλέντων σε απομακρυσμένη εργασία

Όπως επισημαίνει η ManpowerGroup, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, οι οργανισμοί οφείλουν να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και το ενδεχόμενο εκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους σε διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεξιοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey (Ιούλιος 2020), οι οργανισμοί είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν τα θεμέλια για την απομακρυσμένη εργασία μακροπρόθεσμα, να αναπροσαρμόσουν τις προσεγγίσεις τους για την διακράτηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και να υιοθετήσουν μια ευέλικτη προσέγγιση στον στρατηγικό σχεδιασμό του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να μετατρέψουν την εξ’ αποστάσεως εργασία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μητέρων, των επαγγελματιών που αναζητούν περισσότερη ευελιξία ή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την ευρύτερη πρόσβαση σε διεθνή ταλέντα.

Αυξημένη ζήτηση για εργαλεία αξιολόγησης και επιχειρηματικές λύσεις

Πλέον, οι οργανισμοί μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τις επιδόσεις, τις γνώσεις δεξιοτήτων και την καταλληλότητα των ανθρώπων στις θέσεις εργασίας. «Αξιολογήσεις όπως για παράδειγμα η SkillsInSight™ του ομίλου ManpowerGroup βοηθούν από την μια πλευρά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τις δυνάμεις και τις προτιμήσεις εργασίας τους και από την άλλη πλευρά τους οργανισμούς να ταιριάξουν το κατάλληλο άτομο στην θέση εργασίας» σημειώνει η ManpowerGroup, προσθέτοντας πως οι πληροφορίες αυτές υποστηρίζουν αποφάσεις ταλέντων, μειώνουν το κόστος απόκτησης τους και βελτιώνουν την κινητικότητα των εργαζομένων ευθυγραμμίζοντας τις κατάλληλες δυνατότητες και το δυναμικό με τα κενά δεξιοτήτων του οργανισμού.

Βελτίωση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού

Η πανδημία δημιούργησε προβλήματα στον εφοδιασμό. Η εφοδιαστική αλυσίδα παραμένει ευάλωτη μολονότι οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την αβεβαιότητα και να διαχειριστούν τον κίνδυνο. Στο μέλλον, οι οργανισμοί οφείλουν να δημιουργήσουν συνδεδεμένα οικοσυστήματα αλυσίδας εφοδιασμού που θα περιλαμβάνουν προμηθευτές, ικανοποιημένους χρήστες και ενισχυμένα δίκτυα. Σε ενδεχόμενη κρίση, οι οργανισμοί θα πρέπει να έχουν ένα πιο εξελιγμένο σύστημα για να προετοιμαστούν για τα σοκ που η αλυσίδα εφοδιασμού θα βιώσει και να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου. Επιπρόσθετα, οφείλουν να διαθέσουν την σωστή τεχνολογία, αποτελεσματικά συστήματα και τα σωστά ταλέντα για τη μείωση των κινδύνων και την αντιμετώπιση απειλών, τονίζει η ManpowerGroup.

Νέες απαιτήσεις από τους ηγέτες

Στην παρούσα φάση η ηγεσία έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς οι οργανισμοί που ήδη αντιμετωπίζουν την κρίση για μήνες προσπαθούν να εμφανιστούν ανθεκτικοί. Η παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) άσκησε αυξανόμενη πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να ηγηθούν με ενσυναίσθηση και ψηφιακή ευκινησία, να υπερασπιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δράση για την κλιματική αλλαγή ανεξαρτήτως κλάδου και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη και βιωσιμότητα. Για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι απαιτούν μια δυνατή ηγεσία.

Καθώς οι οργανισμοί κοιτάζουν μπροστά, το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να απαιτούν μια εξεζητημένη ανταπόκριση που απαιτεί ανθεκτική ηγεσία, τεχνολογία και λύσεις, καταλήγει η ManpowerGroup.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News