Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 13:41
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΑΕΔ: Έως τις 28/05 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 2.000 θέσεων εργασίας σε Αττική και Ν. Αιγαίο

Δικαίωμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα, έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες

ΟΑΕΔ: Έως τις 28/05 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 2.000 θέσεων εργασίας σε Αττική και Ν. Αιγαίο

Την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου» στις 28 Μαΐου στις 23:59, αποφάσισε η διοίκηση, εξαιτίας όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης από πλευράς επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του προαναφερόμενου προγράμματος. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα το οποίο ενεργοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, έχει διάρκεια 12 μήνες και η επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ μηνιαίως για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ τον μήνα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών). 

Δικαίωμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα, έχουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες, ενώ ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. 

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ.

Για τη δημόσια πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, στη διεύθυνση:

http://www.oaed.gr/anoikta-programmata   

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News