Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 15:36
BUSINESS & FINANCE

ΕΤΑΔ: Τι θα γίνει με το κλειστό Φαλήρου και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο ρόλος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας

ΕΤΑΔ: Τι θα γίνει με το κλειστό Φαλήρου και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τον ρόλο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στην προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Στέφανος Βλαστός, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Με ενεργό τρόπο στοχεύουμε σε βιώσιμες και αειφόρες ξένες επενδύσεις, ώστε να συμβάλλουμε στην απομείωση του δημόσιου χρέους και να υποστηρίξουμε την επενδυτική πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης» σημείωσε, μεταξύ άλλων, εκθειάζοντας την ευρύτερη συμβολή της ΕΤΑΔ.

Υπενθύμισε δε, ότι η εταιρεία, εν μέσω της πανδημίας, κατάφερε να επιλύσει σειρά προβληματικών ζητημάτων, τα οποία λίμναζαν για πολλά χρόνια και αποτελούσαν σημαντικό πρόσχωμα, καθώς και να διευκολύνει τη θετική πορεία σημαντικών εν εξελίξει επενδύσεων. 

Ως προς την στρατηγική της ΕΤΑΔ, ο κ. Βλαστός τόνισε ότι στόχος είναι να μεγιστοποιεί με σταθερό ρυθμό την αξία του χαρτοφυλακίου και σ’ αυτή την κατεύθυνση εστιάζει σε ακίνητα με εμπορική αξία, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. «Βλέπουμε τον εαυτό μας ως μιας εταιρεία Ακίνητης Περιουσίας και ως εκ τούτου είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις επενδυτών από όλες τις αγορές».

Ως προς τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην αγορά ακινήτων, ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ έκανε λόγο για επιτάχυνση αλλαγών, τις οποίες ήδη δρομολογούσε η εταιρεία, όπως είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του χαρτοφυλακίο, καθώς και για διαφοροποίηση της πολιτικής σε τομείς πιο ανθεκτικούς, όπως είναι τα πράσινα κτήρια, ο πρωτογενής τομέας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες, οι γραφειακοί χώροι υψηλής ποιότητας, τα logistics και οι γραφειακοί χώροι.

«Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα υλοποιούνταν, αλλά με διαφορετικό ρυθμό. Αντιμετωπίσαμε την πανδημία όχι ως κρίση, αλλά ως μια ευκαιρία για να επισπεύσουμε τον μετασχηματισμό μας σε σειρά από διαφορετικούς τομείς» ανέφερε ο κ. Βλαστός. 

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του ακινήτου του «TAE KWON DO» στο Δέλτα Φαλήρου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ επεσήμανε ότι ο διεθνής διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του 2021. «Συμβάλλουμε ενεργά στην αναζωογόνηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση διαχειριστήκαμε και διευκολύναμε σειρά από επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο».

Τέλος, ως προς την επένδυση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Βλαστός διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το ακίνητο της εταιρείας μέχρι το τέλος του μήνα, συμπληρώνοντας ότι «επιδίωξη της ΕΤΑΔ είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση για το Ελληνικό Δημόσιο και η δημιουργία πολλαπλασιαστικού οφέλους για την ελληνική οικονομία».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News