Business & Finance Παρασκευή 30/04/2021, 14:21
BUSINESS & FINANCE

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έρχεται δυναμική ανάκαμψη στην οικονομία

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Έρχεται δυναμική ανάκαμψη στην οικονομία

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας και το δυναμικό rebound που θα ακολουθήσει μίλησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».  Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα, το οποίο θα πρέπει να συνδυάζει καινοτομία, παραγωγή, υπηρεσίες και δεξιότητες. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η επόμενη μέρα της πανδημίας θα φέρει μία νέα κοινωνία, με πιο συνειδητοποιημένους και δημιουργικούς ανθρώπους, και μια οικονομία με δυναμική ανάπτυξης αντίστοιχη με αυτή μετά το τέλος του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε τη μεγάλη εμπιστοσύνη του στο μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την έμμεση αγωνία του για το «εθνικό διακύβευμα» της αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

 – Πώς βλέπετε την οικονομική πραγματικότητα την επομένη της πανδημίας;

– H επομένη της πανδημίας δεν θα συμβεί ξαφνικά σε μία ημέρα. Θα συμβεί σταδιακά και θα χρειαστεί ένα ικανό διάστημα επαναπροσαρμογής.
Οταν φτάσουμε εκεί, θα είναι όλα καλύτερα σε σχέση με την pre-COVID εποχή: πιο συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, λιγότερο εγωιστές, με χαρά για τη ζωή και τη δημιουργία και τις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις, και με μια οικονομία που θα αναπτύξει πολύ μεγάλη δυναμική, όπως έγινε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News