Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 15:06
BUSINESS & FINANCE

Ο πλουσιότερος Ασιάτης αγόρασε το «σκηνικό» των James Bond – The Crown

Στην τιμή των 71,1 δισ. δολαρίων

Ο πλουσιότερος Ασιάτης αγόρασε το «σκηνικό» των James Bond – The Crown

Το εμβληματικό Stoke Park του Λονδίνου, όπου έχουν γυριστεί σκηνές από μια σειρά διάσημων ταινιών και σειρών, όπως το «James Bond» και το «The Crown», αγόρασε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας. Ο λόγος για τον Μούκες Αμπάνι, τον Ινδό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος διαθέτει περιουσία 71,1 δισ. δολαρίων.

Το Stoke Park απαρτίζεται από μια σειρά πολυτελών εγκαταστάσεων -όπως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, spa, αθλητικά γήπεδα, πάρκα- και συνιστά ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά θέρετρα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι πολυάριθμοι χώροι του, έχουν αποτελέσει το σκηνικό μιας σειράς κινηματογραφικών ή τηλεοπτικών σειρών, όπως το blockbuster του James Bond το 1964, το Bridget Jones’s Diary, αλλά και η πρόσφατη επιτυχία του Netflix «The Crown».

Το συγκρότημα διαθέτει συνολικά 49 πολυτελείς κρεβατοκάμαρες και σουίτες, γήπεδο γκολφ παγκόσμιων προδιαγραφών, 13 γήπεδα τένις, 14 στρέματα ιδιωτικών κήπων κ.α. Κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλούσιους τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Αμπάνι είναι ιδρυτής και επικεφαλής της Reliance Industries, η οποία εδρεύει στην Ινδία και δραστηριοποιείται στους κλάδους της ενέργειας, των πετροχημικών, των ορυκτών πηγών ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τη λίστα του Fortune Global 500, κατατάσσεται στην 96η θέση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων για το 2020 και στην 8η θέση των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών παγκοσμίως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News