BUSINESS & FINANCE

Ενισχύει την παραγωγή της στη Ρουμανία η Chipita

Ενισχύει την παραγωγή της στη Ρουμανία η Chipita

Τη θέση της στη Ρουμανία και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης επιχειρεί να ενισχύσει η Chipita, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου, τα οποία επιβεβαίωσε στο «MR» υψηλόβαθμος παράγοντας της διοίκησης της ελληνικής εταιρείας, σχεδιάζει την επέκταση κατά 60% του εργοστασίου που ήδη διαθέτει εκεί.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επενδυτική κίνηση της Chipita εκτός Ελλάδας, η οποία, σημειωτέον μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε να λειτουργεί το εργοστάσιό της στη Σλοβακία. Η γνωστή ελληνική εταιρεία και συγκεκριμένα η θυγατρική της στη Ρουμανία Chipita Romania SRL σχεδιάζει να αναπτύξει νέο κτίριο σε έκταση 15.000 τ.μ. όπου θα παράγει κρουασάν με την παραγωγική ικανότητα της νέας μονάδας να εκτιμάται σε 60 τόνους ημερησίως με τις εργασίες να υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι εγκαταστάσεις της Chipita στο Κλιντσένι της Ρουμανίας, κοντά στο Βουκουρέστι, βρίσκονται σε έκταση 25.000 τ.μ. εντός της οποίας λειτουργεί εργοστάσιο με επτά γραμμές παραγωγής και αποθήκες. Στις επτά αυτές γραμμές παραγωγής παράγονται προϊόντα με τα σήματα 7days, Fineti, Chipicao και Bake Rolls. Το 2019 η Chipita Romania είχε κύκλο εργασιών 105,5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά κρουασάν της Ρουμανίας υπολογίζεται σε 20.000 τόνους ετησίως με βασικούς ανταγωνιστές της Chipita τις εταιρείες Derpan, Boromir, Primo και Elvan.Υπενθυμίζεται ότι η Chipita διαθέτει οχτώ ιδιόκτητα εργοστάσια με 38 γραμμές παραγωγής σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και πλέον και στη Σλοβακία. Επίσης, διαθέτει έξι εργοστάσια που λειτουργούν μέσω στρατηγικών συνεργασιών (joint ventures) σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα σε Ινδία, Μαλαισία, Μεξικό και Σαουδική Αραβία. Τα εργοστάσια αυτά διαθέτουν συνολικά 12 γραμμές παραγωγής.

Η Chipita ξεκίνησε να έχει παραγωγική δραστηριότητα στη Ρουμανία στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν είχε προχωρήσει σε μια σειρά εξαγορών εργοστασίων από τις εταιρείες Star Foods και Best Foods. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News