Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 12:31
BUSINESS & FINANCE

Ευρωζώνη: Σε ανάπτυξη το Μάρτιο, «καλπάζουν» τα εργοστάσια

Ευρωζώνη: Σε ανάπτυξη το Μάρτιο, «καλπάζουν» τα εργοστάσια

Αναπτύχθηκε αναπάντεχα ο ιδιωτικός τομέας στην Ευρωζώνη το Μάρτιο, για πρώτη φορά  έπειτα από έξι μήνες, καθώς η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση-ρεκόρ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της IHS Markit, οι επιχειρήσεις αύξησαν τις προσλήψεις τους το Μάρτιο, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την δυναμικότητά τους, ώστε να καλύψουν την ενισχυμένη ζήτηση. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της IHS Markit ενισχύθηκε πάνω από την τιμή 50, που  σηματοδοτεί την είσοδο της οικονομικής δραστηριότητας σε φάση ανάπτυξης, για να διαμορφωθεί στην τιμή 52,5 το Μάρτιο, από 48,8 το Φεβρουάριο. Πρόκειται για την υψηλότερη ένδειξη από τα τέλη του 2018.

Παρόλα αυτά, με ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης να πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας και να αυστηροποιεί τα μέτρα του lockdown, οι προβλέψεις για τα νούμερα του Απριλίου δεν είναι εξίσου αισιόδοξες. «Οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί, ωστόσο, εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων και νέων μέτρων lockdown», είπε ο οικονομολόγος της  IHS Markit, Chris Williamson.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News