Business & Finance Τετάρτη 10/03/2021, 09:28
BUSINESS & FINANCE

Λιμενικό: Διαγωνισμός 9,3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού

Λιμενικό: Διαγωνισμός 9,3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού

Διακήρυξη για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ. ευρώ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τι προβλέπει η προμήθεια

Ειδικότερα, ο εν λόγω διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια:

α) επιχειρησιακού ιματισμού καθώς και εξειδικευμένου καταδυτικού εξοπλισμού και υλικών έρευνας και διάσωσης για τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, συνολικού προϋπολογισμού 1.207.390,00 ευρώ.

β) πλήρους επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για το σύνολο των στελεχών των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών σε όλη τη χώρα, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ), συνολικού προϋπολογισμού 2.052.070,00 ευρώ.

γ) επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για τα στελέχη της Υπηρεσίας Συνδέσμων – Διασωστών, συνολικού προϋπολογισμού 312.110,00 ευρώ.

δ) επιχειρησιακού ιματισμού για όλα τα πληρώματα πλοίων/σκαφών και για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 2.458.570,00 ευρώ.

ε) σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων μετά παρελκομένων για τα πληρώματα των σκαφών και τα στελέχη που περιπολούν και επιχειρούν στις περιοχές ευθύνης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 3.285.000,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω προμήθεια συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 25% από εθνικούς πόρους και αποτελεί μέρος του «Ειδικού Ολοκληρωμένου Εξοπλιστικού Προγράμματος αναβάθμισης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 2020-2022». 

«Μετά από πολλά χρόνια, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προμηθεύει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή με επιχειρησιακό ιματισμό και ειδικό εξοπλισμό ύψους 9,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό πρωτοφανές στην ιστορία του Σώματος» δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως είπε, «είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και αναγνώριση του πολύτιμου έργου του Λιμενικού Σώματος στην ελληνική κοινωνία». Σύμφωνα με τον υπουργό, η προμήθεια αυτή ακολουθεί μια σειρά έργων και προμηθειών που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε έχουν δρομολογηθεί και αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού του Σώματος. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News