Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 19:45
BUSINESS & FINANCE

Από την Wind στη θέση του CEO της Forthnet

Από την Wind στη θέση του CEO της Forthnet

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου (CEO) στη Forthnet αναλαμβάνει από την 1η Απριλίου ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στη θέση του Business Segment Executive Director της Wind Ελλάδας.

Ο νέος CEO της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Τζελέπη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασίας ενσωμάτωσης της Forthnet στον Όμιλο United ως προσωρινός CEO. Ο ίδιος, από την 1η Απριλίου, θα επιστρέψει στα καθήκοντα του ως Chief Financial Officer (CFO).  

Όσον αφορά τον κ. Γεωργιόπουλο, πριν από την Wind, είχε εργαστει για οκτώ χρόνια στη Vodafone Ελλάδας, αρχικά ως Head of Strategy και στη συνέχεια ως Commercial Operations Director. 

Στα επαγγελματικά επιτεύγματά του συγκαταλέγεται το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Vodafone, η ολοκλήρωση σημαντικών εξαγορών  – συγχωνεύσεων και η σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων.

Ο κ. Γεωργιόπουλος έχει εργασεί, επίσης, για διάφορες εταιρείες του εξωτερικού, όπως η McKinsey & Company, η Teleperformance, η Dell και η General Motors.

«Με ενθουσιασμό καλωσορίζω τον Παναγιώτη στη United Group. Πρόκειται για έναν πολύ ικανό ηγέτη, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας. Σε αυτή περιλαμβάνεται εντυπωσιακή εμπειρια στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, ιδίως σε τομείς όπως η στρατηγική, η ανάπτυξη πωλησεων και οι επιχειρησιακές λειτουργίες, για εταιρικούς αλλά και οικιακούς πελάτες» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag.

«Θέλουμε να προσφέρουμε αξία στους Έλληνες καταναλωτές και τις ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο από την πλευρά του προϊόντος και των υπηρεσιών, αλλά και από την πλευρά της εξαιρετικής εμπειρίας πελάτη. Η εμπειρία που διαθέτει ο Παναγιώτης στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών, ταιριάζει άψογα με τις φιλοδοξίες που έχουμε για τη Forthnet».

Υπενθυμίζεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Forthnet, παρόχου υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνιών. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε με επιτυχία την Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση, μέσω της οποίας κατάφερε να αποκτήσει το 96% των μετοχών της εισηγμένης.

Επόμενο «βήμα» είναι η υποβολή αιτήματος διαγραφής των μετοχών της εταιρείας από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News