Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 13:42
BUSINESS & FINANCE

ΠΟΕΣΕ: Ετοιμάζεται να παραδώσει «τα κλειδιά της εστίασης» στο Μαξίμου

ΠΟΕΣΕ: Ετοιμάζεται να παραδώσει «τα κλειδιά της εστίασης» στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά επιχειρήσεων εστίασης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ενώ όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες προτίθεται να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη για τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η παράδοση των κλειδιών στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνέχεια της πανελλαδικής δράσης που είχε γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2021.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι ο κύκλος εργασιών του κλάδου της εστίασης κατέγραψε μείωση κατά 2.285.334.018 ευρώ ή κατά 37,7% το 2020, σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα επίσης με στοιχεία των ερευνών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που παρουσιάστηκαν περισσότερες από 9 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης κατέγραψαν μείωση του κύκλου εργασιών τους το 2020.

Όπως επισημάνθηκε, το 75,38% των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης έχουν αναστείλει συμβάσεις εργασίας και εκτιμάται ότι περίπου 200.000 εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτές οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε επισφάλεια, καθώς περισσότερες από 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News