Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 15:44
BUSINESS & FINANCE

Ξεκίνησε η εθελουσία για το 35% των εργαζομένων των ΕΛΤΑ

Έως τις 19 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Ξεκίνησε η εθελουσία για το 35% των εργαζομένων των ΕΛΤΑ

Ξεκίνησε σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως και 2.000 εργαζομένων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) .

Πρόκειται για περίπου των 35% του συνολικού εργατικού δυναμικού, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησης να εξορθολογίσει το μισθολογικό κόστος, το οποίο ανέρχεται στα 189,2 εκατ. ευρώ (2019).

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ηλικίας (άνω των 41 ετών) και προϋπηρεσίας (άνω των 15 ετών), θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου του 2021.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, το οποίο έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος ηλικίας τους και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών. Το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου προβλέπει σημαντικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, προβλέπει εφάπαξ καταβολή  24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης Ασφάλισης Ζωής και Υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ.

Ειδική πρόβλεψη επίσης γίνεται για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Τέλος, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News