Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 15:53
BUSINESS & FINANCE

ΕΛΤΑ: Νέα εφαρμογή Web labeling για πιο εύκολες αποστολές στο εξωτερικό

ΕΛΤΑ: Νέα εφαρμογή Web labeling για πιο εύκολες αποστολές στο εξωτερικό

Μία νέα υπηρεσία που επιτρέπει τους πελάτες τους να πραγματοποιούν τις αποστολές τους προς το εξωτερικό πιο εύκολα και γρήγορα εγκαινιάζουν τα ΕΛΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 τίθενται σε ισχύ νέοι διεθνείς Κανονισμοί που κάνουν πλέον υποχρεωτική τη μετάδοση ηλεκτρονικών πληροφοριών μεταξύ των Ταχυδρομικών Φορέων, για τελωνειακούς λόγους καθώς και για λόγους ασφαλείας. Η νέα αυτή διαδικασία ανταλλαγής εμπλουτισμένων πληροφοριών αφορά σε όλα τα αντικείμενα, αγαθά ή εμπορεύματα και όχι στην απλή αλληλογραφία/έγγραφα. Ειδικά για την αποστολή σε χώρες εκτός Ε.Ε., στην περίπτωση που δεν υπάρχει η απαραίτητη αυτή σήμανση/πληροφορία – και δεν έχει διαβιβαστεί ηλεκτρονικά πριν την άφιξη του αντικειμένου στη χώρα προορισμού – τα αντικείμενα θα επιστρέφονται στον αποστολέα.

Για τη διευκόλυνση των πελατών τους σε σχέση με την παραπάνω αλλαγή τα ΕΛΤΑ δίνουν μέσω του site τους τη δυνατότητα προετοιμασίας όλων των συνοδευτικών εγγράφων και ετικετών που απαιτούνται για την αποστολή των δεμάτων προς το εξωτερικό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία είναι γρήγορη, απλή και διαθέσιμη 24ωρες/7 ημέρες την εβδομάδα στον υπολογιστή, το laptop, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet.

Τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν είναι τα εξής:

  • Μπαίνετε στο site www.elta.gr
  • Συμπληρώνετε και εκτυπώνετε τα συνοδευτικά έντυπα και τις ετικέτες (voucher αποστολών εξωτερικού)
  • Καταθέτετε το δέμα σας στο κοντινότερο ταχυδρομείο, σε λιγότερο χρόνο
  • Παρακολουθείτε την πορεία του αντικειμένου σας.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής οι πελάτες αποφεύγουν την χρονοβόρα διαδικασία καταχώρησης / συμπλήρωσης των στοιχείων κατά την κατάθεση των αντικειμένων στις θυρίδες συναλλαγής, μπορούν από τον χώρο τους να προετοιμάσουν τις αποστολές τους, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην εφαρμογή, να εκτυπώσουν τις ετικέτες και τα συνοδευτικά έντυπα ή, σε περίπτωση που δεν διάθετουν εκτυπωτή, να σημειώσουν τους αριθμούς barcode για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση κατά την κατάθεση.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή είναι παραμετροποιημένη ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επιλέγουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες ανά χώρα για όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News