Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 15:08
BUSINESS & FINANCE

Τόσα βγάζει το χρόνο ο δρ Άντονι Φάουτσι

Τόσα βγάζει το χρόνο ο δρ Άντονι Φάουτσι

Ο δρ Άντονι Φάουτσι είναι ο πιο καλοπληρωμένος υπάλληλος του αμερικανικού κράτους. Για την ακρίβεια, κερδίζει περισσότερα ακόμα και από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, επικεφαλής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) και αρχιτέκτονας της αμερικανικής απάντησης στην πανδημία του κορωνοϊού αμείφθηκε το 2019 με 417.608 δολάρια, όπως δείχνουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία. Μάλιστα, πήρε και αύξηση 18.000 δολαρίων έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου και του Φάουτσι, κέρδισαν το 2019 περισσότερα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλοι ήταν γιατροί που δουλεύουν για το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αμείβεται με 400.000 δολάρια το χρόνο, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση έχει πολλά προνόμια, όπως η δωρεάν διαμονή στο Λευκό Οίκο, η πρόσβαση σε ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και πολύ καλή ασφάλιση υγείας.

Ο Φάουτσι είναι ο επικεφαλής του NIAID από το 1984 και έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιδημιών του AIDS, του Zika και του Έμπολα. Έχει δεκάδες τιμητικούς τίτλους διδακτορικών και του απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για την ηγεσία του τον καιρό της κρίσης του AIDS.

Βέβαια, έγινε ευρύτερα γνωστός εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και πολλές φορές δουλεύει ακόμα και 20 ώρες την ημέρα. Ο Φάουτσι θα παραμείνει διευθυντής του NIAID υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, ενώ θα αναλάβει επίσης και το ρόλο του chief medical officer.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News