Business & Finance Δευτέρα 25/01/2021, 21:57
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Συμφωνούν οι ΗΠΑ με την πρόταση του Παρισιού για ψηφιακό φόρο στις τεχνολογικές

Συμφωνούν οι ΗΠΑ με την πρόταση του Παρισιού για ψηφιακό φόρο στις τεχνολογικές

Τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον προτεινόμενο παγκόσμιο ψηφιακό φόρο στους τεχνολογικούς γίγαντες χαιρέτισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ, ο οποίος βλέπει πλέον μία πολυμερή συμφωνία ακόμη και εντός της Ανοιξης. 

Λίγο ενωρίτερα, η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είχε εκφράσει την υποστήριξή της να κληθούν οι τεχνολογικές εταιρείες να πληρώσουν μία μεγαλύτερη αναλογία επί των εσόδων τους στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται και αντλούν τα έσοδά τους. Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχει αντιταχθεί στις προτάσεις για επιβολή φόρου, λέγοντας ότι αυτό συνιστούσε διακριτική συμπεριφορά σε βάρος των αμερικανικών επιχειρήσεων. 

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο της συνόδου της ψηφιακής ατζέντας του Νταβός, ο Λεμέρ είπε ότι πρόκειται για πολύ θετική είδηση το γεγονός ότι η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είναι ανοικτή στην ιδέα για την επιβολή ενός νέου διεθνούς φόρου που θα βασίζεται σε δύο άξονες: πρώτον, στον ψηφιακό φόρο και δεύτερον, σε μία ελάχιστη φορολόγηση επί του εταιρικού φόρου. Ο Λεμέρ εξέφρασε την άποψη ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πολύ σύντομα, πιθανόν και έως το τέλος της Ανοιξης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News