Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 12:03
BUSINESS & FINANCE

Ντόβερ: Ξεχειλίζει η οργή των οδηγών φορτηγών

Ντόβερ: Ξεχειλίζει η οργή των οδηγών φορτηγών

Oργισμένοι οδηγοί φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί έξω από το λιμάνι του Ντόβερ συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, απαιτώντας να τους επιτραπεί να περάσουν τη Μάγχη. Τα επεισόδια, που ήταν μικρής έκτασης και διάρκειας, καταγράφηκε την ώρα που χιλιάδες οδηγοί φορτηγών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα από τη Βρετανία για τη Γαλλία, αφού το Παρίσι ήρε τον αποκλεισμό που είχε τεθεί σε ισχύ με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν οδηγούς να πατούν τις κόρνες των φορτηγών τους και να αναβοσβήνουν τα φώτα, ενώ πολλοί έσπευσαν στους δρόμους γύρω από το λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν ενημέρωση από την αστυνομία. 

Ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να «σφραγίσουν» τα σύνορά τους στη Βρετανία λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου, πιο μολυσματικού στελέχους, που εντοπίστηκε στη χώρα, με τη Γαλλία να κάνει ένα βήμα πιο πέρα απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα επιβατών και φορτίων μερικές μόλις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit.

Αργά την Τρίτη Βρετανία και Γαλλία συμφώνησαν ότι οδηγοί που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και έχουν βρεθεί αρνητικοί μπορούν να επιβιβαστούν σε πλοία για το Καλαί.

Ο υπουργός Στέγασης της Βρετανίας Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε ότι ο στρατός θα βοηθήσει να οργανωθούν σημεία διενέργειας τεστ σε διάφορες περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας προκειμένου να αρχίσουν να κινούνται τα φορτηγά. Ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στη σημαντικότερη εμπορική οδό της Βρετανίας για την προμήθεια τροφίμων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News