Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 10:27
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 η ανεργία

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 η ανεργία

Στο 5%, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2016, ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο του 2020, καθώς η πανδημία συνέχισε να ρίχνει την σκιά της στην οικονομία και η χώρα τέθηκε ξανά σε lockdown.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1,72 εκατ. άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 418.000 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία από τις μισθοδοσίες εταιρειών που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο αριθμός των μισθωτών υποχώρησε κατά 2,7% τον περασμένο Δεκέμβριο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2019 και ήταν κατά 828.000 χαμηλότερος από ό, τι στην αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο.

Η ανεργία έχει συγκρατηθεί από το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, το οποίο υποστήριξε 2,4 εκατομμύρια θέσεις στις 31 Οκτωβρίου, έναντι 8,9 εκατ. θέσεων τον Μάιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ αναμένεται να καθορίσει τα μελλοντικά μέτρα στήριξης της εργασίας στον πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού στις 3 Μαρτίου. Τα αυξανόμενα κρούσματα ανάγκασαν το βρετανικό οικονομικό επιτελείο να απορρίψει σχέδια για τερματισμό του προγράμματος διατήρησης των θέσεων εργασίας. «Αυτή η κρίση έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό, τι περιμέναμε – και κάθε δουλειά που χάθηκε είναι μία τραγωδία» δήλωσε ο Σούνακ σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ανεργία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News