Business & Finance Παρασκευή 26/04/2024, 21:30
BUSINESS & FINANCE

To Elliott απέκτησε μερίδιο αξίας 1 δισ.δολαρίων στην Anglo American

To Elliott απέκτησε μερίδιο αξίας 1 δισ.δολαρίων στην Anglo American

Too Elliott Investment Management έχει αποκτήσει μερίδιο αξίας 1 δισ.δολαρίων στην Anglo American, την εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία εξόρυξης μετάλλων που δέχθηκε επιθετική προσέγγιση από την αυστραλιανή BHP Group.

Το εν λόγω αντισταθμιστικό ταμείο του Πολ Σίνγκερ κατέχει περίπου 33,6 εκατ. μετοχές της Anglo American μέσω παραγώγων. Η εταιρεία δημιούργησε αυτό το μερίδιο του 2,5% τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές.  

Η εν λόγω επένδυση τοποθετεί το Elliott μεταξύ των 10 μεγαλύτερων μετόχων της Anglo American, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. 

Η παρουσία του Elliott στην Anglo American λαμβάνει χώρα την ώρα που η εταιρεία έγινε στόχος εξαγοράς από την ΒΗΡ. Η αυστραλιανή εταιρεία πρότεινε την εξαγορά στο πλαίσιο μίας συμφωνίας που αποτιμά το στόχο της στα 38,9 δισ.δολάρια και από την οποία θα μπορούσε να προκύψει ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός χαλκού. Ωστόσο, η Anglo American ανακοίνωσε ότι προτεινόμενη συμφωνία υποτιμά σημαντικά την αξία της. 

Η εταιρεία του Σίνγκερ είναι γνωστή για τις παρεμβάσεις της αγοράζοντας μετοχές και εν συνεχεία πιέζοντας εταιρείες να λάβουν μέτρα, από επαναγορές ιδίων μετοχών έως αναγκαστικές πωλήσεις. 

Η Anglo American θεωρείται εδώ και καιρό ως πιθανός στόχος μεταξύ των μεγαλύτερων εξορυκτικών ομίλων, ειδικά επειδή ελέγχει ελκυστικές δραστηριότητες χαλκού στην αγορά της Νότιας Αμερικής σε μία περίοδο που οι περισσότεροι της εν λόγω βιομηχανίας προσπαθούν να αυξήσουν τα αποθέματά τους και την παραγωγή τους. 

Η Elliott απέκτησε σημαντική θέση στην ΒΗΡ το 2017 και την ανάγκασε να ανεξαρτοποιηθεί από ορισμένες κατηγορίες ενεργητικό στον χώρο του πετρελαίου. Το 2021, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνίες που την έκαναν να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τα ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του τμήματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Woodside Petroleum. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News