Business & Finance Κυριακή 21/04/2024, 21:24
BUSINESS & FINANCE

Ίντερ: Κοντά σε συμφωνία για νέο δάνειο, ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας, ο ιδιοκτήτης της 

Ίντερ: Κοντά σε συμφωνία για νέο δάνειο, ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας, ο ιδιοκτήτης της 

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα Ίντερ Μιλάνου διαπραγματεύεται ένα νέο δάνειο αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ με το αμερικανικό fund Pimco, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο κυριακάτικο δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Ο Κινέζος επενδυτής Steven Zhang, πρόεδρος του συλλόγου, επιδιώκει να αναχρηματοδοτήσει μια υπάρχουσα πίστωση 275 εκατομμυρίων ευρώ με το Oaktree που λήγει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μια συμφωνία με την Pimco θα έδινε στους ιδιοκτήτες της ομάδας έναν τρόπο να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις και να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ίντερ.

Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη, ανέφερε η Corriere, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση θα μπορούσε να έχει διάρκεια τριών ετών. Αυτό θα μπορούσε να δώσει χρόνο στην ιδιοκτησία να σταθμίσει πιθανά σχέδια, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου γηπέδου, ανέφερε η εφημερίδα, ή να εξετάσει την πώλησή της, ενδεχομένως σε επενδυτές από τη Μέση Ανατολή.

Το δάνειο της Pimco θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως γέφυρα για να επιτρέψει σε έναν νέο επενδυτή να εισέλθει στο κεφάλαιο της ομάδας, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του χρηματοπιστωτικού κλάδου. 

Αν και η σημερινή ιδιοκτησία του ομίλου Suning προτιμά να διατηρήσει τον έλεγχο της ομάδας, θα μπορούσε να δεχτεί προτάσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και άνω για την Ίντερ, ανέφερε η Corriere. Το ποσό αυτό θα της επέτρεπε να αποπληρώσει τα χρέη που κατέχει ο σύλλογος και η μητρική του εταιρεία, ενώ θα εγγυάται μια κερδοφόρα έξοδο.

Η Ίντερ αντιμετωπίζει τη Δευτέρα την αιώνια αντίπαλο Μίλαν, με την ευκαιρία να εξασφαλίσει το δεύτερο πρωτάθλημα της Serie A υπό την παρούσα ιδιοκτησία.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News