Business & Finance Παρασκευή 19/04/2024, 20:48
BUSINESS & FINANCE

Adnoc: Σχέδια για αγορά μεριδίου στη μονάδα διανομής προπανίου AmeriGas της UGI Corp

Adnoc: Σχέδια για αγορά μεριδίου στη μονάδα διανομής προπανίου AmeriGas της UGI Corp

Η κρατική Abu Dhabi National Oil Co. εξετάζει μια πιθανή επένδυση στη μονάδα διανομής προπανίου AmeriGas της UGI Corp. σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα.

Η Adnoc συνεργάζεται με συμβούλους για να συζητήσει την πιθανή αγορά μεριδίου στην AmeriGas, δήλωσαν ενώ πρόσθεσαν ότι μια συναλλαγή θα μπορούσε να αποτιμήσει την AmeriGas σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο ενεργειακός γίγαντας της Μέσης Ανατολής θα πραγματοποιήσει πιθανότατα την επένδυση μέσω του εισηγμένου στο χρηματιστήριο βραχίονα λιανικής Adnoc Distribution, εάν αποφασίσει να προχωρήσει, σύμφωνα με τους ίδιους. Μια συμφωνία θα σηματοδοτούσε την πρώτη σημαντική εξαγορά της Adnoc στις ΗΠΑ και έρχεται τη στιγμή που προσπαθεί να επεκταθεί και σε άλλες αγορές πέρα από το αργό πετρέλαιο. 

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε συναλλαγή, ανέφεραν οι άνθρωποι. Εκπρόσωπος της Adnoc αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η UGI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι μετοχές της UGI σημείωσαν άλμα 6,4% στα 25,31 δολάρια στις 11:14 π.μ. στη Νέα Υόρκη ( 18:11 ώρα Ελλάδας) μετά την αναφορά του Bloomberg News για το ενδιαφέρον της Adnoc για μια συμφωνία. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 27% τον τελευταίο χρόνο.

Η UGI, με έδρα το King of Prussia της Πενσυλβάνια, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι διερευνά στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις. Η εταιρεία δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις Goldman Sachs Group Inc. και JPMorgan Chase & Co. για μια επανεξέταση που επικεντρώνεται στην επιχείρηση υγροποιημένου αερίου πετρελαίου.

Η UGI συμφώνησε το 2019 να αγοράσει τις μετοχές της AmeriGas, που δεν κατείχε ήδη, έναντι 2,4 δισ. δολαρίων, αποτιμώντας τον διανομέα προπανίου σε περίπου 3,3 δισ. δολάρια.

Η Adnoc, μαζί με άλλες εταιρείες της Μέσης Ανατολής, προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της, καθώς η ζήτηση για αργό αναμένεται να μειωθεί εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης. Επίσης, διαπραγματεύεται με τη γερμανική εταιρεία χημικών Covestro AG, αφού η τελευταία προσφορά της την αποτίμησε στα 11,3 δισ. ευρώ (12 δισ. δολάρια).

Η UGI διαθέτει επίσης μια επιχείρηση διανομής φυσικού αερίου και μια επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας και έχει μια διεθνή επιχείρηση διανομής προπανίου στην Ευρώπη.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News