Business & Finance Κυριακή 7/04/2024, 15:42
BUSINESS & FINANCE

Κύπρος: Επίσκεψη υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Ιαπωνία

Κύπρος: Επίσκεψη υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Ιαπωνία

Επίσκεψη στην Ιαπωνία πραγματοποιεί ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, όπου, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, θα συμμετάσχει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Ιαπωνίας, το οποίο συνδιοργανώνουν την Τρίτη, 9 Απριλίου, το Υπουργείο, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό Κέντρο της Δημοκρατίας στο Τόκυο.

Στο Φόρουμ, ο Υπουργός θα παρουσιάσει ενώπιον Ιαπώνων επιχειρηματιών τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και τις ευκαιρίες συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, που παρουσιάζουν τις ευνοϊκότερες προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών με την Ιαπωνία, με έμφαση στη ναυτιλία, στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών και στις υπηρεσίες. Παράλληλα, οι κυπριακές επιχειρήσεις, που θα λάβουν μέρος στην επιχειρηματική αποστολή, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με αντίστοιχες ιαπωνικές εταιρείες (B2B meetings).

Κατά την παραμονή του στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ο κ. Παπαναστασίου θα έχει επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας κ. Taku Ishii, ενώ θα επισκεφθεί και τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Sea Japan, που πραγματοποιείται στο Τόκυο μεταξύ 10 και 12 Απριλίου 2024, και στην οποία το Υπουργείο, μαζί με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, θα συμμετάσχει με πληροφοριακό περίπτερο.

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News