Business & Finance Τετάρτη 17/04/2024, 15:51
BUSINESS & FINANCE

Cook (Apple): Εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής στην Ινδονησία

Cook (Apple): Εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής στην Ινδονησία

Ο CEO της Apple Tim Cook δήλωσε ότι η εταιρεία θα εξετάσει μια επένδυση για παραγωγή των προϊόντων της στην Ινδονησία. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Joko Widodo, την ώρα που ο κολοσσός του iPhone συνεχίζει να διαφοροποιεί την αλυσίδα εφοδιασμού του μακριά από την Κίνα.

«Μιλήσαμε για την επιθυμία του προέδρου να δει την παραγωγή στη χώρα και είναι κάτι που θα εξετάσουμε», δήλωσε ο Cook στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση. Έκανε λόγο για ατελείωτη επενδυτική δυνατότητα στην Ινδονησία.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Apple έχει επιταχύνει την προσπάθειά της να επεκτείνει την παραγωγική της βάση πέρα από την Κίνα, μετά και τις εξελίξεις από την πανδημία της Covid-19, όταν διακόπηκαν οι λειτουργίες και η παραγωγή στο κύριο εργοστάσιο iPhone της Apple στην Κίνα, το οποίο λειτουργεί από τον συνεργάτη συναρμολόγησης Foxconn.

Το Βιετνάμ υπήρξε βασικός δικαιούχος, καθώς έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους παραγωγής της Apple εκτός Κίνας. Προϊόντα όπως το MacBook, το iPad και το Apple Watch κατασκευάζονται εκεί. Ο Cook βρέθηκε στο Βιετνάμ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Apple έχει επίσης αυξήσει την παραγωγή της στην Ινδία όπου κατασκευάζει περίπου 1 στα 7, ή 14%, των iPhone της, ποσότητα διπλάσια από αυτή που παρήγαγε εκεί πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Είναι η Ινδία η νέα υπερδύναμη; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Apple: Στο «κενό» η προσπάθεια να απορρίψει αγωγή για τα τέλη του App Store

Apple: Η Foxconn σημειώνει πτώση 9% το πρώτο τρίμηνο αλλά «βλέπει» ανάπτυξη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News