Business & Finance Δευτέρα 15/04/2024, 15:10
BUSINESS & FINANCE

Citi: Η Hermes μπορεί να ξεπεράσει τη Louis Vuitton

Citi: Η Hermes μπορεί να ξεπεράσει τη Louis Vuitton

Η Hermes έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τη Louis Vuitton, την εταιρεία – «σημαία» του ομίλου πολυτελείας LVMH, όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup Inc. 

Οι πωλήσεις του κατασκευαστή τσαντών Birkin πρόκειται να φτάσουν το «συμβολικό» επίπεδο των 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 ή νωρίτερα, όπως αναφέρει ο Thomas Chauvet σε σημείωμα με ημερομηνία 12 Απριλίου.  Η Hermes κατέγραψε έσοδα σε επίπεδο ομίλου ύψους 13,4 δισ. ευρώ το 2023.

«Η Hermes απολαμβάνει ένα από τα πιο υποσχόμενα επίπεδα ανάπτυξης, περιθωρίου κέρδους και ταμειακών ροών στον κλάδο της πολυτέλειας», δήλωσε ο Chauvet. Ο αναλυτής αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην τιμολογιακή στρατηγική της γαλλικής εταιρείας, η οποία κυμαίνεται από τα επίπεδα της προσιτής έως την υπερπολυτελή, στον έλεγχο της διανομής και τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε κατηγορίες πέραν του δέρματος, όπως τα έτοιμα ρούχα, τα ρολόγια, τα κοσμήματα και τα επιτραπέζια σκεύη.
Παρότι υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ζήτησης για είδη πολυτελείας μετά την έκρηξη των πωλήσεων που σημειώθηκε τον πρώτο καιρό μετά την πανδημία, οι μετοχές της Hermes έχουν ξεπεράσει τις επιδόσεις των άλλων μετοχών ειδών πολυτελείας με κέρδη 20% μέχρι στιγμής φέτος. Ο σχετικός δείκτης του κλάδου σημειώνει άνοδο μόλις 6,8% την ίδια περίοδο, ενώ η LVMH έχει αυξηθεί κατά 8,2%.

Η Hermes θεωρείται ότι είναι πιο προστατευμένη από μια ενδεχόμενη ύφεση στον κλάδο πολυτελείας, λόγω της έκθεσής της σε πολύ πλούσιους πελάτες και ενός πολύ μοναδικού επιχειρηματικού μοντέλου που ακολουθεί. 

Ο όμιλος LVMH είναι ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο, με 75 μάρκες που περιλαμβάνουν προϊόντα από τσάντες μέχρι σαμπάνια. Οι αναλυτές της HSBC έχουν εκτιμήσει ότι μόνο η Louis Vuitton παράγει περίπου το 50% της κερδοφορίας της LVMH και αντιπροσωπεύει το 26% των πωλήσεών της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Gucci: Το χρονικό μιας πτώσης που κοστίζει στην Kering 7 δισ. ευρώ

Η Hermès δεν θέλει να αγοράσετε τις τσάντες της

Έχει την πολυτέλεια η LVMH να αποστασιοποιηθεί από την Κίνα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS