Business & Finance Πέμπτη 4/04/2024, 21:15
BUSINESS & FINANCE

Dr Ekkehard Ernst (ILO): Η ΤΝ δεν θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο, θα τον συμπληρώσει

Dr Ekkehard Ernst (ILO): Η ΤΝ δεν θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο, θα τον συμπληρώσει

 «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη εργασία, αλλά θα την συμπληρώσει. Η ΑΙ βοηθάει τους ανθρώπους να είναι πιο παραγωγικοί και να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να έχουν καλύτερη ποιότητα στο αποτέλεσμα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Dr Ekkehard Ernst ερευνητής στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) μιλώντας στο συνέδριο για το μέλλον της εργασίας Τhe Future of Work conference που διοργάνωσε η Boussias events.

Ο ερευνητής της ILO της οργάνωσης του ΟΗΕ που επιδιώκει την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων υποστήριξε πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων 30 με 40% που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, να γίνουν πιο παραγωγικοί, «η ΑΙ μπορεί να μας βοηθήσει στην παραγωγικότητα, έχει πολύ μικρή δυνατότητα να αντικαταστήσει τους ανθρώπους και να πάρει στην ουσία θέσεις εργασίας, μπορεί να τους υποστηρίξει, είναι εργαλείο» τόνισε ο ίδιος.

«Ίσως θυμόσαστε πριν μερικά χρόνια μιλούσαμε για το πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε μαζική απώλεια των θέσεων εργασίας, το λέγαμε στην πανδημία, άρα τι στοίχημά μας ήταν πως θα διασφαλίσουμε τις δουλειές των νέων ανθρώπων που έρχονται στην εργασία» ανέφερε ο ο Dr Ekkehard Ernst, ωστόσο όπως ο ίδιος τόνισε «είδαμε όμως ότι η αγορά εργασίας αποδείχτηκε πολύ ανθεκτική».

Στη συνέχεια ο ερευνητής της ILO έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη ταλέντου που έχει διαπιστωθεί στην αγορά εργασίας. «Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο μεγάλη είναι η ζήτηση στην αγορά εργασίας και πόσα κενά υπάρχουν, υπάρχουν θέσεις εργασίας που είναι ανοιχτές, περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία και το βλέπουμε να συμβαίνει και στις αναδυόμενες αγορές αυτό, άρα συγκρινόμαστε αυτή η στιγμή με την κατάσταση που είχαμε πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση» εξήγησε ο ίδιος.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΑΙ και διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου

St. Cohen: Μπορούμε να εξοικονομήσουμε 25 εκατ. δολ. με τη χρήση ΤΝ

Amazon: Ρίχνει 150 δισ. δολάρια στο «στοίχημα» της τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News